Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 0262 324 30 13
Belgegeçer : 0262 322 55 96
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://izmitmakifersoyihl.meb.k12.tr
Adres : Tepeköy Mahallesi Muradiye Caddesi Zümra Sokak No3 İzmit /KOCAELİ 72, 82 ve 92 Numaralı otobüslerle ulaşım sağlanabilir.
VİZYON : Kariyer değil karakter temelli bir eğitim anlayışıyla akademik başarıda zirve; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle interaktif öğrenciler yetiştirmede öncü, mesleki anlamda etkin ve yetkin bireyler yetiştirmede lider okul olmak.
MİSYON : Kur´an merkezli okuyan, düşünen ve üreten bir nesil !
BAŞARILAR : Uluslararası Arapça Münazara Yarışmaları DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU (2018), Proje Okullar Arası Arapça Yarışmaları Üst Üste 3 Türkiye Şampiyonluğu (2016, 2017 ve 2018 Yıları), Proje Okulları Arası İngilizce Sınavı Türkiye Birinciliği (2018), Milli Eğitim Bakanlığı "Doğa Seni Bekler" temalı fotoğraf yarışması Türkiye Birinciliği, ÖNDER Mültecilik Temalı Bilim, Kültür ve Sanat Yarışmaları Türkiye Birinciliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Ecdada Mektup Yarışması Türkiye Birinciliği, 15 Temmuz Konulu Şiir Yarışması Türkiye Birinciliği, ENSAR Vakfı Naat Okuma Yarışması Kocaeli Birinciliği (2016 ve 2017 Yılları), Kocaeli İl MEM Kutlu Doğum Yarışmaları Kocaeli Birinciliği ve Üçüncülüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Arapça Yarışmaları Arapça Şiir Okuma Kocaeli İkinciliği, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Arapça Yarışmaları Arapça Tiyatro Kocaeli Dördüncülüğü, Uluslararası Gençlik Merkezi Skeç ve Tiyatro Yarışmaları Kocaeli Birinciliği, KİHMED Fotoğraf Yarışması Kocaeli Birinciliği, Hafızlık Yarışması Kocaeli İkinciliği, ve daha birçok alanda elde edilen derecelerimiz vardır.

Öğretmen :52
Öğrenci :507
Derslik :31
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :2
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :5
Spor Salonu :3
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Oyun Odası :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :8450
Yemekhane :2
Revir:2
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler : 09.00 / 13.00 *ÖĞLE ARASI* 13.50 / 16.00
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : Yabancı hoca katkısı ve yurt dışı dil seyahatleri ile birlikte Dünya çapında Arapça ve İngilizce Dil Eğitimi
Isınma : Doğalgaz
Pansiyon :
Servis : Okulumuza Kartepe, Gölcük-Başiskele, İzmit, Körfez-Derince ilçelerinden servis vardır.
Ulaşım : Şehir Merkezinden Tepeköy ve Yeşilova Otobüsleri ile ulaşım sağlanabiir. 92 (Çenesuyu- Kuruçeşme- Bekirdere- Tavşantepe- Yeşilova) 100 (Yenikent - Derince - Sekapark - Bekirdere - Yeşilova) 210 (Kartepe - Alikahya - Yuvam - Yaşilova - Umuttepe) SH6 (Bağçeşme - Erenler - İzmitkent - Şehir Hastanesi - Yeşilova) 34 (Sanayi - Milli İrade Meydanı - Bekirdere - Şehir Hastanesi - Özbek Çeşmesi) numaralı otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Yerleşim Yeri : Tepeköy Mahallesi Muradiye Caddesi Zümra Sokak No:3 İzmit-KOCAELİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 5 km
Kontenjan Bilgileri : 60 Hazırlık Arapça - 60 Hazırlık İngilizce - Toplam 120 Öğrenci kontenjanımız vardır. Not: Tercih sisteminde iki bölümümüz için iki ayrı tercih kodu olacaktır. Her ikisini de ayrı ayrı yazınız. Mesela: 1.Tercihiniz: İzmit M. Akif Ersoy Kız And. İHL Haz. ARP - 2.Tercihiniz: İzmit M. Akif Ersoy Kız And. İHL Haz. İNG.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2019 Yılı İngilizce: Taban 444 (% 5,24) - Tavan 485 (% 0,66) 2019 Yılı Arapça : Taban 424 (% 7,89) - Tavan 485 (% 0,61)
Okulun Sınav Başarı Durumu : Öğrencilerimiz; Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakülteleri, Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Eğitim Fakülteleri, İlahiyat Fakültesi vb. yerleşmişlerdir. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı üniversite sınavında ilk 30.000´de sayısal, EA ve sözel puan türlerinde dereceler elde etmişlerdir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2019 yılında mezun ettiğimiz ilk proje mezunlarımızın üniversiteye yerleşme oranı % 84 'tür.
Sportif Etkinlikler : Voleybol, Masa Tenisi, Geleneksel okçuluk ve tekvando kurslarımız devam etmektedir. Ayrıca isteyen öğrencilerimizi İzmit´teki çeşitli yerel kulüplere yönlendirmekteyiz.
Bilimsel Etkinlikler : Kocaeli Bilim Merkezi, Tübitak ve Türksat ile işbirliği çerçevesinde bilimsel çalışmalar ve robotik- kodlama projeleri devam etmektedir.
Proje Çalışmaları : Edebiyat, Tarih, Sosyal ve bilimsel proje çalışmaları ilgili ekipler tarafından takip edilmektedir. Edebiyat projeleri ulusal boyutta devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Ürdün Üniversitesi-İngilizce ve Arapça Dil Kursu Protokolü, Ürdün Amman Tawasol Traing Center Arapça Dil Kursu, Bosna-Hersek Uluslararası Sarayova Üniversitesi İngilizce Dil Kursu Protokolü, Makedonya Balkan Üniversitesi İngilizce Dil Eğitimi ve Kültür Paylaşımı, ABD ve Kanada Öğrenci Değişim Programımız, Erasmus+ Öğrenci Değişim Programları.
Diğer Hususlar : En iyilerle birlikte eğitim görmek için sizleri de okulumuza bekliyoruz..
Yazdır :