Ana Sayfa > Sıkça Sorulan Sorular

2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde okulumuza;

İngilizce Ağırlıklı Bölüme: 60

Arapça Ağırlıklı Bölüme  : 30

olmak üzere toplam 90 öğrenci alınacaktır.

Hayır, öğrencimiz hangi bölümde okumak istiyorsa onu ilk sıraya yazacak. Bizi iki okul bir aradaymış gibi düşünmelisiniz. Dolayısıyla İKİ AYRI TERCİH KODUMUZ var. Tavsiyemiz İLK İKİ SIRAYA okul kodlarımızı yazmanızdır.

32142 Arapça öncelikli Arapça-İngilizce Hazırlık Bölümü    30 Öğrenci
32547 İngilizce öncelikli İngilizce-Arapça Hazırlık Bölümü  60 Öğrenci

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz üniversitelere büyük bir oranla yerleşme başarısı göstermişlerdir. Öğrencilerimiz Tıp, Mühendislik, Hukuk, Psikoloji, Uluslararası İlişkiler, Eğitim, İlahiyat ... fakültelerine yerleşmiştir.

Öğrencilerimizin önceki dönem üniversite başarılarını görmek için BAŞARILARIMIZ bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

HAYIR, bizim öğrencilerimizin yaklaşık % 90´ı ilahiyat dışında alanlara ilgi duyuyorlar. TIP, MÜHENDİSLİK, HUKUK, PSİKOLOJİ, ULUSLARARASI İLİŞKİLER... öğrencilerimizin başlıca hedefleridir.

Okulumuzda öğrencilerimizin isteklerine göre alanlar açılmaktadır. FEN ve TM alanlarında sınıflarımız vardır. 11.sınıfta (diğer tüm okul türlerinde olduğu gibi) öğrencilerimiz alan seçimi yapmaktadır. Diğer lise türlerinde olduğu gibi 6 saat ileri matematik, 4 saat Fizik, 4 Saat Kimya, 4 saat Tarih, 4 saat Coğrafya, 5 saat Türk Edebiyatı... dersleri almaktadırlar. Ayrıca takviye kurslarımızla öğrenciler istedikleri derslerden 24 saate kadar fazladan ders alma imkanına sahiptirler.

Okulumuz hem Hazırlık Arapça - İngilizce Dil Proje Okulu; hem de Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan Proje Okuludur. Bunu kısaca anlatmaya çalışalım. Okulumuz 2014-2015 eğitim yılında "proje okul" olarak ilan edildi. Eğitimimiz HAZIRLIK+4 YIL. Öğretmenleri ve idarecileri bakanlık tarafından özel olarak atanmaktadır. Alanında uzman öğretmenler arasından en özverili olanlar seçilerek öğrencilerle buluşturulmaktadır. Bu okullarda ulusal ve uluslararası projeler uygulanmaktadır. Tamamen başarıya odaklı bu okullar geleceğe yön verecek öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca Fen ve Sosyal Bilimler Programı da uygulayan okulumuz böylece Fen Liselerindeki öğrencilerin gördüğü kadar fen grubu derslerini verebilmektedir.

Okul külliyemizin içinde OKULUMUZA AİT PANSİYONUMUZ vardır. Türkiye´nin birçok bölgesinden öğrencimiz var: Sakarya, Düzce, Zonguldak, İstanbul, Yalova, Bolu, Bursa, Manisa, Bilecik, Uşak, ... Bu öğrencilerimiz EV KONFORUNDAKİ YURDUMUZDA barınmaktadır. Odalar 4 kişiliktir. Yemekhanemizde her gün 3 öğün yemek çıkmaktadır.

Elbette, bundan memnuniyet duyarız. Okulumuz hafta içi her gün 09.00- 17.00 arası açıktır. Görevli idarecilerimizden bilgi almanız mümkündür. Okula gelemeyecek olanlar resmi web sayfamızdan bilgi alıp SANAL TURLA okulu gezebilir ya da okulumuzu arayarak bilgi alabilirler.